Zondag 22 oktober Twentse Cultuurtocht

Op zondag 22 oktober organiseert de Sint Plechelmus Harmonie voor de veertiende keer de Twentse Cultuurtocht. Wat begon als een kleine wandel- en fietstocht, is inmiddels uitgegroeid tot een bekende tocht met een grote groep vaste bezoekers. De Twentse Cultuurtocht verbindt de mooie natuur in en om De Lutte met cultuur.

Muzikaal programma
De invulling van het programma kent zoals gebruikelijk veel afwisseling. Dit jaar is weer een mooi muzikaal programma samengesteld. Zo nemen traditiegetrouw muzikanten van de Lutter muziekvereniging deel aan het programma. Dit jaar zorgt een koperensemble voor de muzikale klanken. Op de tweede pauzeplek zorgen de twee
jonge Twentse singer-songwriters Loes en Maureen de muziek. De dames uit Oele en Beckum spelen naast beroemde covers als ‘Jolene’ ook eigen nummers, waaronder zelfs een aantal in het Twents.

Op de laatste pauzeplek zorgt de band ReBorne voor muzikaal vermaak. De vijf Bornse mannen brengen muziek met de sound van de jaren 60 en 70 als basis van het repertoire. De stijlen wisselen zich af in nummers van onder meer The Beatles, Crosby Stills Nash,Neill Young, The Eagles, CCR, Rick Nelson en dr. Hook. Dit alles in een eigen arrangement met voornamelijk
akoestische begeleiding en meerstemmige zang.

Prachtige pauzeplekken
Ook dit jaar zijn weer de mooiste pauzeplekken gevonden en is een prachtige route rondom De Lutte uitgezet. Naast het culturele programma wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Op de verschillende pauzeplekken zijn diverse huisgemaakte versnaperingen te koop met ingrediënten uit onze streek.
Starten kan op zondag 22 oktober vanaf Dorpshoes Erve Boerrigter tussen 10:00 en 12:00 uur. Er is een wandelroute van 11 kilometer en een fietstocht van 26 kilometer verkrijgbaar. De tocht is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Voor kinderen is er een speurtocht.

De kosten voor deelname bedragen € 5,-.
Deelname voor kinderen tot 12 jaar is gratis