Zondag 16 oktober Twentse Cultuurtocht

Op zondag 16 oktober organiseert de Sint Plechelmus Harmonie voor de dertiende keer de Twentse Cultuurtocht. Wat begon als een kleine wandel- en fietstocht, is inmiddels uitgegroeid tot een bekende tocht met een grote groep vaste bezoekers. De Twentse Cultuurtocht verbindt de mooie natuur in en om De Lutte met cultuur.

Muzikaal programma
De invulling van het programma kent zoals gebruikelijk veel afwisseling. Dit jaar is weer een mooi muzikaal programma samengesteld. Zo neemt traditiegetrouw één van de onderdelen van de muziekvereniging deel aan het programma. Dit jaar zorgt de slagwerkgroep voor de muzikale klanken. De vijf mannen van a capella Twentet Amusing verzorgen een afwisselend muzikaal programma. Op de laatste pauzeplek steken zang- en gitaarduo ‘Double6’ muziek van toen en nu in een akoestisch jasje.

Unieke route
Ook dit jaar zijn weer de mooiste pauzeplekken gevonden en is een unieke route uitgezet die normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek. Naast het culturele programma wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Op de verschillende pauzeplekken zijn diverse huisgemaakte versnaperingen te koop met ingrediënten uit onze streek.

Starten kan op zondag 16 oktober vanaf Dorpshoes Erve Boerrigter tussen 10:30 en 12:00 uur. Er is een wandelroute van 11 kilometer en een fietstocht van 28 kilometer verkrijgbaar. De tocht is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Voor kinderen is er een speurtocht. De kosten voor deelname bedragen € 4,-. Deelname voor kinderen tot 12 jaar is gratis.