Wandelaars en fietsers genieten van cultuur, natuur en muziek tijdens herfstige Twentse Cultuurtocht

Afgelopen zondag werd voor de zevende maal de Twentse Cultuurtocht gehouden, die deze keer in het teken stond van natuur en spiritualiteit. Dat leverde voor de fietsende en wandelende deelnemers een mooie combinatie op van het genieten van de natuur in en rond het Lutterzand in herfstsferen met op de halteplaatsen een reeks van optredens. Eén van de prominente gasten was dominee Anne van der Meiden, die korte verhalen voordroeg. Zijn optredens werden afgewisseld met muziek, uitgevoerd door muzikanten van de St. Plechelmus-harmonie uit De Lutte. Ondanks het mindere weer namen toch nog enkele honderden deelnemers de moeite om de route te volgen en de diverse optredens te bezoeken.
De route voerde langs een drietal locaties waar de organisatie culturele of spirituele activiteiten had georganiseerd. De eerste halte was aan de Hanhofweg, waar onder meer een demonstratie was te zien en te horen met kristallen klankschalen, afgewisseld met korte optredens van de slagwerk- en houtblazersgroep van de St. Plechelmus-harmonie. Onderweg konden de deelnemers zomaar een pelgrim tegen het lijf lopen, een wichelroedeloper of een handleester. Uiteraard leidde de route langs de mooiere plekjes, zodat de tocht als vanzelf ook een geweldige zondagse wandeling opleverde.

Muziek en warme lekkernijen

De tweede stop was op de deel van Erve Bewwerboarg aan de oever van de Dinkel. Hier zat emeritus predikant Anne van der Meiden klaar om voor te lezen uit eigen werk. Op de deel was verder een kunstenares aan het werk en stonden een hapje en een drankje klaar. Een groep muzikanten van de St. Plechelmus-harmonie wisselde de lezingen af met muziek. Vanaf deze markante plek voerde de route verder door het Lutterzand naar de andere zijde van het natuurterrein naar het boerenerf van de familie Notkamp. Hier zat het Martinikoor uit Losser onder de kapschuur klaar voor enkele korte concerten. Even verderop was een stand ingericht met heerlijke warme lekkernijen. Voor de wandelaars die de laatste drie kilometer terug naar het startpunt bij Erve Boerrigter te ver vonden stond de bus klaar van het Oldenzaalse Stroat Ensemble.

Bron De week van Losser