Op weg naar Kerstmis

Dit jaar wordt er geen kinderkerstviering georganiseerd in de Plechelmuskerk
Maar,…. we doen wel iets anders. In het kader van de kerk treedt naar buiten, wordt er een korte wandeling van ongeveer 30 min gehouden. U kunt meelopen in groepen van 20 personen
Op zaterdag 19 december kan er tussen 18.30 en 19.00 uur worden gestart met een Adventstocht georganiseerd voor de jeugd en ouders met als titel “Op weg naar Kerstmis”. Deze tocht wordt velicht met fakkels en vuurkorven en gaat door o.a. het Kerkenbos, waarbij verschillende aansprekende items uit het kerstverhaal, zoals o.a. de boodschap van de engel, de tocht naar Bethlehem, geen plaats in de herberg, zullen worden uitgebeeld op verschillende locaties, zoals de Jozefkapel. Naast diverse “acteurs” zullen ook ezel en schapen aanwezig zijn en zal de nodige zorg worden besteed aan het natuurgetrouw uitbeelden van de locaties. Het is dus geen levende kerststal op zich, maar een “reis” naar het kerstverhaal.
Na de wandeling wordt u in de kerk onthaald met mooie muziek gespeeld door het jeugdorkest van de Sint Plechelmus Harmonie en is er voor iedereen warme chocolademelk.
Voor iedereen die op een gepaste wijze samen op weg willen gaan naar Kerst 2015 geldt: Van harte welkom.
In principe gaat de Adventstocht altijd door, mocht het niet zo zijn dan zal het vermeldt worden op de websites van Lumen Christi en de Sint Plechelmus Harmonie.