Sint Plechelmus Harmonie naar Laggenbeck (Ibbenbüren)

Alle leden van de lutterse Sint Plechelmus Harmonie zullen op zondag 5 augustus naar Laggenbeck (Ibbenbüren) afreizen om voor de 9de keer deel te nemen aan de Internationalen Begegnungswoche “der Volkstanzgruppe der KAB Laggenbeck”, welk dit jaar voor de 12de keer zal plaatsvinden van 1 t/m 5 augustus

Dit internationale volksdansfestijn, waar rond 300 volksdansers uit 9 verschillende landen hun opwachting maken vindt elke 5 jaar plaats. Dit jaar zal ook de muziekvereniging uit De Lutte weer van de partij zijn om hun muzikale steentje bij te dragen. Het is overigens één van de grootste volksdansevenementen in heel Duitsland.

De deelnemende folkloristische dansgroepen komen o.a. uit: Brazilië, en een veelheid aan Europese landen waaronder België, Finland, Italië, Slowakije, Ierland en Wit-Rusland. Ook uit het Duitse gastland zullen en aantal groepen acte de présence geven.
Nederland is vertegenwoordigd door Folkloristische Dansgroep Hellendoorn en De Enscheder Spöllers en Daansers „De Krekkel“ en de uit Losser afkomstige Böggelrieders en Daansers.
De muzikanten uit De Lutte zullen op zondag 5 augustus in de middag deelnemen aan een historische optocht. En als laatste zullen ze in de vooravond nogmaals muzikaal van zich laten horen tijdens de sluitingsceremonie.

Voor het complete programma verwijzen wij u naar de website van de organisatie. Te weten: www.begegnungswoche.com.