Feest van Plechelmus

Op zondag 8 juli om 10.00 uur begint de viering van het patroonsfeest van de H. Plechelmus in De Lutte met een bijzondere viering in de fraai versierde Pechelmuskerk. Plechelmus is in De Lutte o.a. de naamgever van de geloofsgemeenschap, de plaatselijke harmonie en de basisschool.
Aan de viering wordt medewerking verleend door voorganger Ingrid Schraven, de Sint Plechelmus Harmonie met harmonieorkest en slagwerkgroep en het dames- en herenkoor van de locatie. 

Tijdens deze viering is er ook en speciale terugkomviering voor de kinderen die dit jaar hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan. Ook is er een speciaal moment voor het goede doel waarvoor de communicantjes dit jaar geld hebben ingezameld. De stichting Sunrise Dutch Education Foundation (www. sdef.nl) zorgt ervoor dat jonge kinderen in Nepal onderwijs krijgen als hun ouders dat zelf niet kunnen betalen.

Aan het einde van de viering is er een processie door het kerkenbos met afsluiting bij de Calvarieberg op de begraafplaats. Na afloop van de processie bestaat er de gelegenheid om in de voortuin van de pastorie een kop koffie te drinken. Hier zullen ook de jubilarissen Rudy  Egberink, Tonny Gervink, Frank Koertshuis en Theo Pünt, welke allen 40 jaar lid zijn van de Sint Plechelmus Harmonie een muzikale hulde worden gebracht. De Sint Plechelmus Harmonie viert later op deze dag ook haar jaarfeest.