Kerstconcert Sint Plechelmus Harmonie

Op zondag 21 december houdt de Sint Plechelmus Harmonie haar jaarlijkse kerstconcert in de St. Plechelmuskerk van De Lutte. Het programma begint om 15:30 uur en het harmonieorkest onder leiding van Henk Veneman zal dan diverse werken in de sfeer kenmerkend voor het Kerstfeest uitvoeren. Het programma swingt met de Christmas Dance Party,  gaat terug naar de middeleeuwen met A Medieval Christmas en vervolgens viert u kerstmis in stijl van de barok met Baroque Tryptich. Wellicht verrassend in het programma is de titelsong van de film As it is in Heaven, Gabriella’s Song welke wordt vertolkt door Danieke Vrijkorte, een talentvolle zangeres uit eigen gelederen.

Dit jaar verleent het dames- en herenkoor uit De Lutte haar medewerking aan het kerstconcert. Een koor dat naast Gregoriaans ook het kerstrepertoire beheerst. Zo staan The First Nowell, Es ist ein Ros entsprungen en Chante a Noël op het programma. Gezamenlijk met het harmonieorkest wordt het werk Highland Cathedral uitgevoerd. Daarnaast zal een koperkwintet hen ondersteunen bij het werk Panis Angelicus. Hierdoor wordt u met zang en muziek helemaal in de kerstsfeer gebracht.

Bijzonder aan het concert is dat het harmonieorkest in het nieuw gestoken is. Het was een lang gekoesterde wens van de muziekvereniging om uitvoeringen te kunnen geven in kleding die beter bij de entourage van haar concerten past. Subsidies van Rabobank Twente Oost en de Gelderman Stichting, een sponsorbijdrage van Volker B.V. loon & grondverzetbedrijf en een donatie hebben het mogelijk gemaakt dat het orkest in smoking en galakleding op het podium kan verschijnen. Daarnaast bedankt de vereniging Herenmode Olde Weghuis uit Oldenzaal welke bijzonder prettig heeft meegewerkt om alle heren netjes en betaalbaar in het nieuw te steken.

Een concert dat u gewoon niet mag missen en de toegang is ook nog eens gratis! Graag zien we u zondag 21 december om 15:30 uur.

Concertsponsor: