Concertkleding gepresenteerd tijdens sfeervol kerstconcert

Afgelopen zondag heeft het harmonieorkest haar jaarlijkse kerstconcert gegeven in de St. Plechelmuskerk van De Lutte. In de versierde kerk werd het publiek getrakteerd op sfeervolle kerstmuziek, een passende opmaat naar de aankomende feestdagen. Het programma was afwisselend met kerstliederen van Bach en Händel, middeleeuwse klanken met ‘A Medieval Christmas’, solozang van eigen zangeressen Inge Lage Venterink en Danieke Vrijkorte in ‘Gabriella’s Song’ en een spetterende afsluiting met ‘A Christmas Dance Party’. Ook de leden van het dames- en herenkoor van de St. Plechelmuskerk uit De Lutte lieten zich van hun beste kant horen en hadden bij hun uitvoering de volle aandacht van het publiek. Dat de optelsom van een harmonieorkest en een koor drie is bleek bij de gezamenlijke uitvoering van Highland Cathedral en Panis Angelicus. Niet voor niets dat het publiek de middag besloot met een staande ovatie.

Een moment waarop zij de nieuwe concertkleding van het orkest goed kon aanschouwen. Met de heren in smoking en de dames in feestelijke zwarte kledij is voor onze muziekvereniging een wens in vervulling gegaan. Achter de schermen is lang gewerkt om de financiering rond te krijgen. Met een bijdrage van het Coöperatiefonds van de Rabobank Twente Oost, de Gelderman Stichting, sponsor Volker loon-en grondverzetbedrijf en een donatie kon zowel het harmonieorkest en de slagwerkgroep in het nieuw gestoken worden. Het was dan ook een trots gevoel om een gezamenlijke een foto te kunnen maken en de kleding aan het publiek te mogen tonen. Dat zij dit waarderen bleek uit de vele positieve reacties die de leden over hun nieuwe outfit hebben mogen ontvangen.

Zij wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2015. Uiteraard hopen we u aankomend jaar bij onze vele muzikale activiteiten te mogen begroeten!