Editie 11 Twentse Cultuurtocht

Op zondag 20 oktober wordt de Twentse Cultuurtocht voor de elfde keer georganiseerd door de Sint Plechelmus Harmonie. Wat begon als een kleine wandel- en fietstocht, is inmiddels uitgegroeid tot een bekende tocht met een grote groep vaste bezoekers. De Twentse Cultuurtocht verbindt de mooie natuur in en om De Lutte met cultuur.

Muzikaal programma
De invulling van het programma kent zoals gebruikelijk veel afwisseling. Dit jaar is weer een mooi muzikaal programma samengesteld. Zo neemt traditiegetrouw één van de onderdelen van de muziekvereniging deel aan het programma en is de beurt aan de slagwerkgroep. Ook het blaaskwintet Windracht 5 brengt sfeer met hun gevarieerde repertoire. Van Mozart tot volksliedjes komt tijdens hun optreden voorbij.

Verderop vermaakt de familie Eshuis fietsers en wandelaars met hun programma dat uiteenloopt van Duitse Schlagers naar recente popmuziek. De muzikale Oldenzaalse familie is van alle markten thuis dus zorgt voor genoeg vermaak op deze mooie zondagmiddag.

Bijzondere locaties
Ook dit jaar zijn weer unieke locaties gevonden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Eén daar van is de woning van Diny Jeunink, want zij stelt dit jaar haar huis, tuin en museum beschikbaar. Onder het genot van geluiden uit haar draaiorgel kunt u zien hoe dames spinnen en breien met eigen gewonnen wol. Met de kruiden uit haar tuin maakt ze zelf geneeskrachtige thee, zalf en olie. Een unieke kans om eens een kijkje te nemen bij haar aan de Hanhofweg.
Naast het culturele programma wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Op de verschillende pauzeplekken zijn diverse huisgemaakte versnaperingen beschikbaar met ingrediënten uit onze streek.

Starten kan op zondag 20 oktober vanaf Dorpshoes Erve Boerrigter tussen 10:30 en 12:00 uur. Er zijn wandeltochten verkrijgbaar van 7,5 en 12 kilometer en er is een fietstocht beschikbaar van 25 kilometer. De kosten voor deelname bedragen € 4,-. Deelname voor kinderen tot 12 jaar is gratis.