Try-out concert in nieuwe St. Plechelmusschool

Ter voorbereiding op het concoursbezoek geeft het harmonieorkest op zaterdag 13 oktober voor het eerst op een nieuwe locatie, de St. Plechelmsschool, een try-out concert. Deze nieuwe brede school heeft een grote multifunctionele ruimte welke met twee speellokalen kan worden verbonden. Hierdoor  ontstaat een grote zaal welke uitstekend geschikt is voor het geven van dit soort uitvoeringen.
Tijdens dit concert spelen de muzikanten, onder leiding van dirigent Henk Veneman, de nummers waarmee ze op zaterdag 3 november deelnemen aan het concertconcours van de KNFM in “het Kielzog” te Hoogezand-Sappemeer. De Sint Plechelmus Harmonie komt uit in de derde divisie.

Het is alweer 5 jaar geleden dat met de vorige dirigent Rienus oude Kempers werd deelgenomen aan een concours. Dit jaar is het voor zowel de dirigent al een tiental jeugdleden de eerst keer dat ze in deze bezetting met elkaar op concours gaan. Het harmonieorkest begint met het inspeelwerk Jupiter Hymn (from The Planets) van de componist Gustav Holst in een arrangement van Johan De Meij. Vervolgens spelen ze Don Quichote de la Mancha van Rob Goorhuis.  Als laatste brengen de muzikanten Puszta van  Jan Van der Roost ten gehore. 

Aan dit concert wordt verder medewerking verleend door Bigband Losser. De orkestleider is Bart Bijleveld. De bigband put uit een repertoire dat bestaat uit bigband klassiekers, jazzstandards en swingende ‘funky’ stukken. Van de bigband jazz van Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basie tot swingende popmuziek van Earth, Wind & Fire en Stevie Wonder. 

De bigband heeft voor deze avond ook een speciale gast in haar midden. Zangeres Inge Lage Venterink zal namelijk een aantal nummers gezamenlijk met Bigband Losser uitvoeren. Opgegroeid in De Lutte is zij in 2011 afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Enschede als docerend musicus met als hoofdbijvak zang. Daarna is zij begonnen met een studie HaFa directie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten welke ze in 2015 hoopt af te ronden. Bovendien is zij muziekdocente, fluitiste  en dirigent/zangcoach bij Vocalgroup ‘Suono’. Met o.a. deze zangeres zal Bigband Losser haar visitekaartje afgeven in De Lutte.

Aanvang van het concert is 20.00 uur en vindt plaats in de St. Plechelmusschool aan de Plechelmusstraat in De Lutte. De toegang is gratis.