Sint Plechelmus Harmonie viert 75-jarige bevrijding De Lutte

DE LUTTE – Op zaterdagavond 4 april viert de Sint Plechelmus Harmonie dat De Lutte 75 jaar is bevrijd. De Lutter muziekvereniging doet dit door middel van Night @ Liberation. Tijdens deze avond laten zowel het harmonieorkest en slagwerkgroep zich horen op het terrein van Loon- en grondverzetbedrijf Volker in De Lutte.

Divers programma
De hele avond staat in het teken van muziek. Hierbij komen natuurlijk nummers voorbij die absoluut niet mogen ontbreken tijdens een bevrijdingsconcert. Denk hierbij aan We’ll meet again van Vera Lynn, de wereldberoemde nummers van Glenn Miller en de prachtige muziek uit de filmklassieker Schlinder’s List. Maar tijdens Night @ Liberation is er meer, want we vieren dat we al 75 jaar in vrijheid kunnen leven. De Sint Plechelmus Harmonie neemt het publiek mee op een muzikale tijdreis die begint in 1945 en eindigt in 2020 met bekende hits van DJ’s van Nederlandse bodem. Het belooft dus een avond te worden met voor elk wat wils, Van Wim Sonneveld en Guus Meeuwis tot Armin van Buuren en Martin Garrix.

Lokale artiesten
Net als bij voorgaande edities uit de reeks ‘Night @’ concerten van de Lutter muziekvereniging speelt lokaal talent ook dit jaar een belangrijke rol. Janneke Visschedijk en Tessa Gilbers verzorgen voor diverse nummers de zang. Nieuw dit jaar is de bijdrage van DJ Susan Volker die ook afkomstig is uit De Lutte. Zij zal een aantal nummers uitvoeren samen met het orkest en de slagwerkgroep voor een unieke ervaring!
Naast de bijdrage van lokaal talent zal ook Norbert Kögging een vocale bijdrage leveren met diverse nummers van Michael Bublé en Joe Cocker.

Liberationparty
Zoals gebruikelijk gaat het feest na het optreden van het orkest en de slagwerkgroep nog even door. Dit jaar zal DJ Susan ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan, want de vrijheid willen we vieren met jong en oud uit De Lutte en omstreken. Iedereen is vanaf 22:00 uur van harte welkom om te proosten op de vrijheid.

Kaartverkoop, tijdstip en locatie
Night @ Liberation start om 19:30 uur op het terrein van Loon- en grondverzetbedrijf Volker, Lossersestraat 75 De Lutte.
Kaarten zijn vanaf 1 maart te koop bij Tourist Info De Lutte-Losser en bij leden van de Sint Plechelmus Harmonie. Kaarten kosten € 10,- in de voorverkoop en aan de kassa € 12,50. Toegang vanaf 22:00 uur voor de Liberationparty is gratis.