Muziekmarathon Sint Plechelmus Harmonie

Op vrijdagavond 4 november gaat de muziekmarathon van de Plechelmus Harmonie van start in het dorpshoes van De Lutte. Tijdens de eerste editie van dit evenement is het de bedoeling dat 24 uur lang muziek wordt gemaakt. Reden voor deze activiteit is het opgestelde investeringsplan voor de vervanging van een deel van het instrumentarium. Om dit plan waar te kunnen maken zijn niet alleen verschillende fondsen benaderd, maar steken ook leden van de vereniging de handen uit de mouwen. Met behulp van deze muziekmarathon hoopt de vereniging het investeringsplan op korte termijn te kunnen realiseren.

De aftrap van het muzikale spektakel vindt om 20:00 uur plaats en wordt verzorgd door de slagwerkgroep van de Lutter muziekvereniging. Daarna verzorgt een band die al eerder voor een geweldige avond zorgde tijdens de Night @ the Bloemenbeek een feestavond waarbij de toegang voor iedereen gratis is. Het belooft een gezellige avond te worden waarbij de band wordt afgewisseld door verschillende dweilorkesten.

Ook ’s nachts is er volop activiteit in het dorpshoes en kan men deelnemen aan een muziekquiz of zelf een optreden geven tijdens het karaoke-uur. Het zaterdagprogramma wordt onder andere gevuld door De Lutter Muzikanten en het themakoor van De Lutte. Tussen de repetities van het orkest is er de gelegenheid te komen luisteren naar verschillende ensembles die leden van de vereniging speciaal voor deze gelegenheid hebben geformeerd. Om 15:00 uur bent u van harte welkom om te komen luisteren naar Egerländer muziek van De Lutter Muzikanten waarna het de beurt is aan het themakoor.

De muziekmarathon wordt om 18:00 uur afgesloten met een concert van het harmonieorkest onder leiding van Henk Veneman. Onder andere mooie marsen en musicalmuziek maken deel uit van het de knallende afsluiter van het 24 uur durende evenement. Al met al wordt vrijdag en zaterdag een mooi muzikaal programma gebracht met voor elk wat wils! Wij heten zowel jong als oud van harte welkom om op 4 en 5 november een kijkje te komen nemen in dorpshoes Erve Boerrigter.