Kerstconcert Sint Plechelmus Harmonie

Op zondag 22 december houdt de Sint Plechelmus Harmonie haar jaarlijkse kerstconcert in de St. Plechelmuskerk van De Lutte. Het programma begint om 15:30 uur en het harmonieorkest onder leiding van Henk Veneman zal dan diverse werken in de sfeer kenmerkend voor het Kerstfeest uitvoeren. Op het programma staan ondermeer ondermeer Christmix en Three Chistmas Miniatures maar ook het bekende werk Jesu, Joy of Man’s Desiring van J.S. Bach.

Dit jaar verleent het Luchtmacht Mannenkoor haar medewerking aan het kerstconcert. Het koor bestaat uit 60 (gewezen) militairen die onder leiding van Rienus oude Kempers een aantal nummers uit haar veelzijdige repertoire ten gehore zal brengen. Zo kunt u onder andere luisteren naar Du Hirte Israel, Veni Jesu en het Tsjechische Narodil se Kristus Pán hetgeen vrij vertaald Christus is geboren betekent. Tot slot wordt gezamenlijk met het harmonieorkest het werk Finale 1988 uitgevoerd.

Naast het harmonieorkest en het Luchtmacht Mannenkoor zal deze dag ook het jeugorkest van de Sint Plechelmus Harmonie een optreden verzorgen. Op 22 december vindt tevens de jaarlijkse Twentse midwinterhoornwandeling plaats die dit jaar door de Blaasgroep De Lutte wordt georganiseerd. Vanaf 14:00 uur zal het jeugdorkest op het eindpunt in het centrum van De Lutte diverse kerstliederen ten gehore brengen.

Hiermee wordt u een dagvullend programma geboden. Vanaf 10:00 uur kunt u bij Erve Boerrigter starten met een wandeling die u door de prachtige omgeving van De Lutte voert en waarbij u langs 27 blaaspunten komt. Op deze punten zullen blazers uit heel Twente maar ook uit Duitsland met de ‘Oale Roop’ hun opwachting maken. Bij terugkomst in De Lutte kunt u luisteren naar het jeugdorkest en aansluitend om 15:30 uur het kerstconcert bijwonen. Wanneer u tijdig start hoeft u niets te missen en alle activiteiten zijn gratis toegangkelijk. Tot dan!