Op zondag 22 december houdt de Sint Plechelmus Harmonie haar jaarlijkse kerstconcert in de St. Plechelmuskerk van De Lutte. Het programma begint om 15:30 uur en het harmonieorkest onder leiding van Henk Veneman zal dan diverse werken in de sfeer kenmerkend voor het Kerstfeest uitvoeren. Op het programma staan ondermeer ondermeer Christmix en Three Chistmas Miniatures maar ook het bekende werk Jesu, Joy of Man’s Desiring van J.S. Bach.
Dit jaar verleent het Luchtmacht Mannenkoor haar medewerking aan het kerstconcert. Het koor bestaat uit 60 (gewezen) militairen die onder leiding van Rienus oude Kempers een aantal nummers uit haar veelzijdige repertoire ten gehore zal brengen. Zo kunt u onder andere luisteren naar Du Hirte Israel, Veni Jesu en het Tsjechische Narodil se Kristus Pán hetgeen vrij vertaald Christus is geboren betekent. Tot slot wordt gezamenlijk met het harmonieorkest het werk Finale 1988 uitgevoerd.

Naast het harmonieorkest en het Luchtmacht Mannenkoor zal deze dag ook het jeugorkest van de Sint Plechelmus Harmonie een optreden verzorgen. Op 22 december vindt tevens de jaarlijkse Twentse midwinterhoornwandeling plaats die dit jaar door de Blaasgroep De Lutte wordt georganiseerd. Vanaf 14:00 uur zal het jeugdorkest op het eindpunt in het centrum van De Lutte diverse kerstliederen ten gehore brengen.

Hiermee wordt u een dagvullend programma geboden. Vanaf 10:00 uur kunt u bij Erve Boerrigter starten met een wandeling die u door de prachtige omgeving van De Lutte voert en waarbij u langs 27 blaaspunten komt. Op deze punten zullen blazers uit heel Twente maar ook uit Duitsland met de ‘Oale Roop’ hun opwachting maken. Bij terugkomst in De Lutte kunt u luisteren naar het jeugdorkest en aansluitend om 15:30 uur het kerstconcert bijwonen. Wanneer u tijdig start hoeft u niets te missen en alle activiteiten zijn gratis toegangkelijk. Tot dan!

Sponsorkliks
Agenda

  • Winterconcert

       zondag 17 december 2023

Sponsoren

Walls & More by Bjorn
Oude Elferink Natuursteen
Emsflower GmbH
't Dorpscafe-Lutters Kwartiertje
Kwekerij Arno Kuipers
Aannemingsmaatschappij Punt B.V.
Nijhuis Financiële Dienstverlening
Volker B.V.
Hoge Bavel Vakantieappartementen
Hotel - Restaurant het Ros van Twente
Installatiebureau Vasterink B.V.
Landhuishotel De Bloemenbeek B.V.
Agrisun Zonnepanelen
Denk ICT B.V.
Notkamp-Boomkwekerij
Raw-Milk-Company
Heebings Grondwerken, Loonbedrijf en Houttransport B.V.
Eetcafé Plexat
A1 Douane-Expediteurs B.V.
Spar Schreur De Lutte
Café-Restaurant Paviljoen 't Lutterzand
22-Walls-en-More-by-Bjorn
13-Oude-Elferink
05-Emsflower
15-Lutters-Kwartier
16-Arno-Kuipers
11-PuntBV
12-NijhuisFD
17-Volker
07-HogeBavel
08-hetRosvanTwente
09-Vasterink
10-Bloemenbeek
18-Agrisun-Zonnepanelen
19-Denko-ICT
20-Notkamp-Boomkwekerij
21-Raw-Milk-Company
06-Heebing
04-Plexat
01-A1
02-SPAR-Schreur
03-Paviljoen
Shadow