Feestelijke presentatie muziek in Dorpshoes Erve Boerrigter

Muziekschool “De Sleutel” (onderdeel van stichting Fundament) verzorgt i.s.m. de St. Plechelmusschool muzieklessen in alle groepen van de school. Naast het zingen en bewegen leren kinderen in groep 5 o.a. noten lezen en de mondharmonica bespelen, staat in groep 6 het zingen centraal en krijgen kinderen in groep 7 en 8 acht weken lang les op een instrument. Omdat het Fonds voor de Cultuurparticipatie wederom subsidie heeft toegekend is het vervolg de muzieklessen voor de komende twee schooljaren zeker. Dit moet gevierd worden!

Op vrijdag 1 december is er om 19.00 uur een presentatie van de muzieklessen in Erve Boerrigter. Deze avond wordt samen met de Sint Plechelmus Harmonie georganiseerd. Kinderen uit groep 5, 6 en 8 kunnen zich opgeven voor deze feestelijke avond om te laten horen wat zij geleerd hebben tijdens hun muzieklessen. Zij worden begeleid door het jeugdorkest van de Sint Plechelmus Harmonie en docenten van de muziekschool. Het jeugdorkest zal daarnaast laten horen hoe mooi een harmonieorkest klinkt. Aansluitend kunnen de kinderen instrumenten uitproberen.

Natuurlijk zijn kinderen uit andere groepen en andere belangstellenden van harte welkom om deze presentatie bij te wonen. De presentatie inclusief het uitproberen van de instrumenten zal ongeveer een uur duren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martine Haitjema-Bauhuis, cultuurcoach en coördinator muziekonderwijs, e-mail: m.bauhuis@stichtingfundament.nl, telefoon: 06-51 11 81 75.