Welkom

op de website van de "Sint Plechelmus Harmonie"
uit de Lutte.

Op deze website vindt u informatie over de muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie die is opgericht op 2 maart 1902.

Sint Plechelmus Harmonie - Fotosessie 2012

Muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie ter gelegenheid van het 110 jarig jubileum
d.d. zondag 20 mei 2012 in het Arboretum Poort-Bulten in de Lutte
© foto Sint Plechelmus Harmonie

DE LUTTE - De Lutterse Sint Plechelmus Harmonie geeft op zondag 23 december haar traditionele kerstconcert. Het concert vindt plaats in de St. Plechelmuskerk en begint om 15.30 uur.

Onder leiding van dirigent Henk Veneman brengen de muzikanten diverse kerststukken ten gehore, waaronder Schlittenfahrt in den Alpen,  Let it Snow, The Most Wonderful Time Of The Year en Merry Christmas Everyone. Bovendien wordt vocalist Hans Leferink uit De Lutte door het orkest begeleidt bij een tweetal nummers, The Exodus song en Christmas Time. Hans Leferink is een klassiek geschoolde bas/bariton en heeft onder andere zangles gevolgd bij zangpedagoge Anneke van der graaf en volgt nu lessen bij zangpedagoge Kay Jensma. Hij is o.a. lid van het solistengezelschap Classic & More.

Verdere vocale inbreng komt van de uit Almere afkomstige Vocalgroup Suono. Deze zanggroep staat onder leiding van hun zangcoach Inge Lage Venterink, met begeleiding van pianist Dries Banierink. Suono is opgericht in juni van dit jaar en haar repertoire bestaat voornamelijk uit popmuziek van de jaren '80 tot aan de hitlijsten van nu. Zij zingen o.a. Seasons of love, Sound of silence, Christmas time  en Higher and Higher. Suono en de Sint Plechelmus Harmonie brengen gezamenlijk het overbekende Happy New Year van Abba ten gehore.

Het kerstconcert in de St. Plechelmuskerk in De Lutte begint om 15.30 uur, de toegang is gratis. We zien u graag op zondag 23 december om Kerstmis 2012 in te luiden.

 

 

 

 

Concertsponsor:

In de komende maanden houdt de Sint Plechelmus Harmonie haar donateursactie. Leden van de Lutter muziekvereniging komen dan weer bij de begunstigers aan de deur voor de jaarlijkse bijdrage. Met de opbrengst worden ondermeer de jeugdopleiding van de muziekvereniging en de activiteiten in en voor de dorpsgemeenschap van De Lutte bekostigd.

Het harmonieorkest van de Sint Plechelmus Harmonie zal op zaterdag 3 november deelnemen aan een concert concours van de Koninklijke Nederlandse Federatie in Hoogezand. Na een succesvol try-out concert op 13 oktober j.l., zal het harmonieorkest de aankomende week de laatste puntjes op de i zetten. De muzikanten komen uit in de derde divisie en spelen onder leiding van haar dirigent Henk Veneman het inspeelwerk Jupiter Hymn van Gustav Holst, het verplichte werk Don Quichote de la Mancha van componist Rob Goorhuis en het keuzenummer Puszta van Jan van der Roost. De concertwedstrijd vindt plaats in theater Het Kielzog in Hoogezand. Het harmonieorkest uit De Lutte zal zaterdagmiddag met de bus vertrekken naar Hoogezand en laat zich om ongeveer 17.00 uur horen voor de jury en het publiek. Het orkest van de Sint Plechelmus Harmonie nam in 2007 voor het laatst deel aan een federatief concours.

SponsorKliks

SponsorKliks

Aanmelden Nieuwsbrief

Sponsoren

19-Denko-ICT.jpg

Kalender

Juni 2023
Z M D W D V Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Agenda

Geen evenementen