Alle leden van de lutterse Sint Plechelmus Harmonie zullen op zondag 5 augustus naar Laggenbeck (Ibbenbüren) afreizen om voor de 8ste keer deel te nemen aan de Internationalen Begegnungswoche van “der Volkstanzgruppe der KAB Laggenbeck”, welk dit jaar voor de 11de keer zal plaatsvinden van 31 juli t/m 6 augustus.

Dit internationale volksdansfestijn, waar rond 350 volksdansers uit 11 verschillende landen hun opwachting maken vindt elke 5 jaar plaats. Dit jaar zal ook de muziekvereniging uit De Lutte weer van de partij zijn om hun muzikale steentje bij te dragen. Het is overigens één van de grootste volksdansevenementen in heel Duitsland.

De 16 deelnemende folkloristische dansgroepen komen o.a. uit: Brazilië, India en een veelheid aan Europese landen waaronder Noorwegen, Finland, Italië, Slowakije, Ierland en Polen. Ook uit het Duitse gastland zullen en aantal groepen acte de présence geven.
Nederland is vertegenwoordigd door Folkloristische Dansgroep Hellendoorn en De Hengeler Spöllers en Daansers.

De muzikanten uit De Lutte gaan op zondag 5 augustus ’s morgens een concert verzorgen en in de middag nemen ze deel aan een historische optocht. Als laatste zijn ze in de vooravond nogmaals muzikaal te beluisteren tijdens de sluitingsceremonie.

Voor het complete programma verwijzen wij u naar de website van de organisatie. Te weten: www.begegnungswoche.com